8/8/07

Νερό: Εμείς το θεωρούμε δεδομένο! Κάποιοι άλλοι όμως όχι!


Αφορμή για το τελαυταίο μου commend είναι η εμπνευσμένη τηλεοπτική καμπάνια που προβάλεται τον τελευταίο καιρό στην Ινδία (http://www.youtube.com/watch?v=bqsNDPFlopQ#) αλλά και μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχα με έναν κύριο που σέβομαι πόλυ.
so the story goes like this:

Σ.Γ.: ήξερες ότι στην Αιθιοπία πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχουν νερό να πιούν;

P: ναι

Σ.Γ.: ήξερες ότι κάτω από την Αιθιοπία υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα νερού

P: όχι

Σ.Γ.: ε λοιπόν ένας μεγάλος επιστήμονας του τόπου μας (δυστυχώς δεν μου είπε το όνομα του), το ήξερε και προσπάθησε να μαζέψει κάποια χρήματα (από ιδιώτες, δημόσιους φορείς και όχι μόνο), ώστε να αγοράσει ένα γεωτρύπανο. Και τα κατάφερε. Προσπάθησε να στείλει λοιπόν αυτό το γεωτρύπανο στην Αιθιοπία ως βοήθεια και … δεν υπήρξε ούτε ένα πλοίο να το φορτώσει αλλά και καμία κυβέρνηση δεν επέτρεψε την είσοδο του μηχανήματος στα σύνορά της. Καταλαβαίνεις τώρα πόσα παιχνίδια παίζονται γύρω από το νερό; Θυσιάζονται εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά, για να έρθουν κάποιοι το 2070 (από το γνωστό mail που όλοι έχουμε δει) να εκμεταλλεύονται τα κοιτάσματα στην Αιθιοπία και να μας το μοσχοπουλούν.

Και μένω άναυδος.

Είναι δυνατόν; Γιατί;

τόσο δέσμιοι των χρημάτων έχουμε γίνει που δεν υπολογίζουμε τίποτα πια;

κρίμα!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά τα πράγματα είναι περισσότερο πολύπλοκα απ' όσο νόμιζα.. Παίζονται τρομερά παιχνίδια και διακιδεύονται απίστευτα συμφέροντα.. Το νερό έχει πολύ μεγάλη σημασία καθώς είναι (βασική) πηγή ζωής..